RICOTTINA BIO/OMO - Ricotta
Peynir işleme işleminin sonunda, kalan organik peynir altı suyuyla organik ricotta üretilir.
Diğer ricottalarda olduğu gibi, peynir altı suyu daha yumuşak ve kremsi bir ricotta elde etmek için taze organik sütle zenginleştirilir. Ürün, peynir altı suyu yaklaşık 80°C'ye kadar ısıtılarak elde edilir, ardından soğutulur ve homojenleştiriciye aktarılır; burada pürüzsüzleştirilir ve 72°C'ye kadar ısıtılır.
Uygun kaplar doldurulduktan sonra, ricotta, sıcaklığı çok kısa sürede 2°C'ye düşürmek için soğutma odasına aktarılır. Doğal haliyle mükemmel, ya da çikolata, şeker veya rom eklenerek oldukça lezzetli. Mutfakta, harika tatlılar veya tartlar yapmak için kullanılabilir, ayrıca ricotta ve ıspanakla doldurulmuş ravioli ve cannelloni gibi lezzetli tuzlu yemekler de hazırlanabilir. 0,150 kg sabit ağırlıkta termosal kapta mevcuttur.